fredag 5. august 2011

Gull-ruta.

Her startar det med litt blogging frå sommaren, men det blir i motsett kronologisk orden.  Startar med onsdag 3.august. Da var vi ekte turistar og kjørte "Gullruta". (Geiranger og Trollstigen)
 Vi kom frå Jotunheimen og Elveseter hotell via Ottadalen.  Da var det naturleg å ta ein tur opp på Dalsnibba på 1500 m.o.h.  Her kunne vi sjå nedover mot Geiranger.
   Etter å ha stått i kø i kiosken på Dalsnibba og hørt på mange språk sa eg til den hyggelege dama bak disken at no kunne ho få prate norsk til ei avveksling  - men nei da - ho kunne ikkje norsk.
 Her har vi den kjente "knuten" på oppstigninga til Djupvasshytta. Dette er no gamlevegen, for her er det ikkje plass til dagens store bussar.  Geiranger skysslag, som hadde som formål å frakte turistar oppover desse svingane, vart stifta i 1907.  Denne vegen har fått mange utmerkelsar for flott vegbygging i ei tid med enkle hjelpemidlar.
 Cecilie på Flydalsjuvet. Som nordmenn følte vi nok at vi både var turistar og tilskuarar til myldret av utanlandske turistar. På fjorden låg det 3 cruise-skip, og det aula med bussar både på Dalsnibba, Ørnesvingen og Flydalsjuvet.
 Ørnesvingen. Her er vi iferd med å forlate Geiranger.
 Ved Gudbrandsjuvet mellom Valldal og Trollstigen var det bygd kafe og mange bruer med god utsikt ned i juvet.
 Her renn ei lita sideelv ned i juvet i ein liten tunnel.
 Denne furua er på ein elegant måte bygd inn i bruene som går over juvet.
 På tur ned mot utsiksplassen for Trollstigen. Her ser vi tydeleg at utsiktstårnet har eit godt overheng, og det er ikkje berre berre for ein mann med høgdeskrekk.  Og attpå til skal eg gå i lag med Cecilie som later som ho har beina trygt planta på jorda sjølv om ho slett ikkje har det.
 Frå utsiktstårnet kan eg nyte utsikten med litt skrekkblanda fryd, og andre kan berre nyte.
Utsikt ned mot brua.  Like etter at vi forlot Trollstigen kom det eit voldsomt torever/regn og det gjekk 4 ras slik at vegen vart stengt. 
........ så kjem det meir etter kvart om det som hendte før i sommar.

1 kommentar:

Gunnveig sa...

Såg ut som en fin tur!! Flinke dere er til å kose dere!! og Elveseter hotell da!!! :)