onsdag 8. desember 2010

Bakedag.

I dag onsdag 8.desember hadde vi den store luksus å vere heime begge to. Det vart ein skikkeleg bakedag. Noko av dette skal selgast på julemessa på Grøa no på laurdag.
Eg har ein del erfaring med krumkaker. Så da er det berre å skifte "røre" og rulleredskap og så blir det strull. Laga det første gong i fjor. Det smakar kanskje litt meir jul av dette utan at eg heilt kan definere julesmak.
Dagen starta roleg med felles frokost og advenslys før bakinga starta.

Her blir det kjevla og og laga sirklar til hjertekakene.

Her er hjerta ferdig. (I oppskrifta står det stjernekaker.)

Full konsentrasjon om rulleteknikken når det skal lagast strull på krumkakejernet.

4 kommentarer:

Signe Småvik sa...

Så vakkert, og kakene ser deilige ut.Hjertekaker passer godt inn i deres bonderomantikk.
Her er brøddeigen satt kl 5.15. Fikk ikke sove, og da kan en jo likegodt bake til julemessa.
Har lovet Liv Anne brød uten frø.
Her ble det 73 fattigmenn i går. Tror jeg lager noen tykklefser i dag, for det spør alle etter.
Hadde det bare vært butikk på Grøa.

Gunnveig sa...

Flinke dere er!:)

Anonym sa...

her går det unna! jekt med noen fridager innimellom!
Catharina

Marie sa...

Koselig :) Hjertekakene var fine! Gleder meg til å smake. For alt forsvinn vel ikkje til julemesse..? Vi bakar biscotti i kveld, så da vart det litt julebakst her i huset og :) (har aldri hatt biscotti til jul før, men tenkte det var fint å variere litt med tørrkakene..)