Dei som berre likar firkanta kjøtt kan godt stoppe her, og hoppe til neste innlegg.
Det er greit å bu på landet. Du slepp den lange turen til hytta. Du er rett og slett i naturen allerede. Der kan du gå på ski, hogge ved, sy, mate lam, gå på fjelltur, fiske, plukke bær, forhauste eller bade i sjøen. Og viss nokon vil rydde i hagen så er det berre å kome.
tysdag 9. november 2010
Julemiddag og sauens indre.
Da ligg pinnekjøttet i saltlaken så middagen til julaften skulle vere sikra i år også. I år fann eg også ut at eg ville dele mine inntrykk på bloggen. For nokre år sidan slakta eg i lag med Marit -veterinæren. Simon og eg var ivrige elevar. Noko av det vi såg på da har eg no fotografert.
Dei som berre likar firkanta kjøtt kan godt stoppe her, og hoppe til neste innlegg.
Her er bekre-lammet ferdigslakta og klar til å mørne i 40 døgngrader. Det betyr at viss det er omlag 5 grader skal det henge i 8 dagar.
Her er magesekk og tarmar som eg ikkje brukar til noko, men tarmane var tidlegare brukt som pølseskinn.
Magen til drøvtyggarar er ganske samansett. Først kjem det til den store vomma som var med på biletet i lag med tarmane. Etter at det har vore opp i munnen til ekstra drøvtygging vandrar det frå den eine "sekken" til den andre. Denne heiter nettmagen. Når vi ser innsida av nettmagen så er det ikkje vanskeleg å forstå grunnen til det namnet.
Dei som berre likar firkanta kjøtt kan godt stoppe her, og hoppe til neste innlegg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
Det ser ut som litt av kunnskapen sitter enno :o)
herlig, herlig! Godt att ikke alt skal spises...
-c-
Legg inn en kommentar