torsdag 9. oktober 2008

Roma og Petersplassen.

I dag har vi gaatt litt i byen paa eiga hand. Vi var saman med ein del andre i Augustin-kyrkja. Der var det m.a. eit spesielt alter for graviitet og fodsel. Det heng masse baby-ting nede til hogre paa biletet. Bestemor tente lys for dei komande barnebarn.

Slik vil bestemor ha sitt neste hus med fontene midt paa fasaden. Dette er den mest beromte fontena i Roma. Vatnet til fleire av fontene i Roma kan godt drikkast, og vatnet til denne kjem via ein akvedukt som vart bygd i aar 19 e.Kr.

I gaar var vi i audiens hos paven og gruppa fraa Hogtun vart ropa opp saman med mange andre fraa heile verda. Dette biletet er teke via ein av dei store skjermane pa plassen.

Cecilie er ein av dei omlag 30.000 som var til stades.


Etter audiensen hadde vi omvisning i Vatikanmuseet, det Sixtinske kapell og Peterskyrkja. Til slutt var vi oppe paa toppen av kuppelen. Sjolv om vi tok heis eit stykke maatte vi gaa omlag 400 trappetrinn. 138 m over golvet i kyrkja. Her ser vi ut over Petersplassen som no er ganske folketom.3 kommentarer:

John Gudmund sa...

oioioi rett å slett personlig møte med paven! imponerende:) høres ut som dåkk har d bra. Berre sånn i tilfelle marit prøve å få enda meir ære for robin kan e fortelle at han e her enda:) robin å chamal har sine daglige krangla om mat, men ellers e alt fint. robin e streng når d kjem t mat! den gamle grinebitern! :) men glede me t å høre meir fra turn når dåkk kjem heim:) e litt sjalu på den turn der asså!

Anonym sa...

kjenner meg igjen!! Roma er en flott by, vi var der i 40 varme grader, og tok 19 av vår guide bok`s 20 severdigheter på 2 dager... ser ut som dere kjører eit meir bedagelig tempo...
-har og endelig fått somla meg til å se flotte bilder fra ommøbleringa, gleder meg til å kommme og ha gulv plass å leke på til to små krabater!!
-Catharina-

Nils Ingar sa...

sjå der ja, var jo masse av oppdateringar her! trur ikkje den rss-varsalren min funkar... Men mykje fine bilder:)