søndag 29. april 2007

Bilete frå Chile

Eg måtte gjere om noko med bileta. (Eg hadde brukt programmet Picasa til å legge ut nokre av bileta. Det fungerte ei stund, men så skjedde det noko som gjorde at dei forsvann) No er teksten hulter til bulter i forhold til plassering av bilete, men eg håpar lesarane finn ut av det.Da er det ei stund sidan vi kom heim, men her kjem det nokre bilete frå Chile. Vi startar med eit krigsminnesmerke frå salpeterkrigen mot Peru på slutten av 1800-talet. Her er vi Valparaiso og har med oss søskenbarnet til Simon som guide. Cecilie er avbilda framfor eit tilsvarande krigsminnesmerke i Lima. Dei hadde også sin krigshelt sjølv om Simon la vekt på at det var Chile som vann.

Her er vi midt inne i den forholdsvis ferske og dramatiske historia til Chile. Eg står framfor statuen til Salvador Allende som vart avsatt ved Pinochet sitt kupp i 1973. Det er berre nokre år sidan denne statuen kom opp. Pinochet har jo gradvis mista sin makt, og han døde i 2006 utan at Chile har hatt eit endeleg oppgjer med kuppet. Nedanfor ser vi fengslet det Jose, far til Simon, sat fengsla i samband med dette kuppet.
Oss bestefedre i mellom. Den erfarne underviser den ferske om korleis det går går an å bygge fly av tomme brusflasker og ølboksar. Eit lite "problem" for meg blir da: Korleis skal eg få tømt desse ølboksane?
Besteforeldra til Simon smakar på påskegg frå Norge. Bestemor har greidd å opne det sjølv! Ho låg det meste av dagen etter at ho har hatt eit slag. Men ho hadde stor livsvilje og pågangsmot, og gjorde framskritt for kvar dag. Det at ho klarer å opne dette egget er flott.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Arne og cecilie! Fine bilder gøy å se niesen min i Valparaiso med Dere, og bildet til fengsel!
de andre bilder kan ikke åpnes,Det var utrulig å se fengsel igjen etter så mange år... fikk en klump i halsen!
Hvordan går det med lammingen?
Masse hilsener til dere fra oss!
Lula

Anonym sa...

klarer heller ikke å åpne bildene.. -har to bli kvitt øl tips: det mest opplagte er jo å tømme det ut (i vasken, eller ned i halsen til russen..) det andre er å koke blåskjell i det! -fortreffelig smak, og den usømmelige alkoholen forsvinner ved koking! spørsmålet er vel heller hvordan du skal klare å kjøpe øl uten at ryktene begynner å gå..
catharina

Anonym sa...

Hei Arne og Cecilie! Bildet fra innsiden av fengslet vekker jo en del minner..husker de lange køene og ikke minst så mange mennesker som det var der. Synd at vi ikke får sett de andre bildene...
Kanskje du kunne bytte ut ølboksene med brusboks? Vi har en liten lager hjemme etter alle "Harry-turene" til Sverige. Dere får ta en tur innom når dere er på besøk hos modern hvis du ønsker å begynne med ny hobby ;-)

Mvh Sharon

Anonym sa...

Tusen takk Arne !
Så fine bilder av mine foreldre, ser at mor og far koser seg med påskeegg!Har dere flere bilder?
Husk på at dere er hjertelig velkommen hjemme hos oss !
masse hilsener til dere fra oss i Drammen.