søndag 14. juni 2009

Draumen om gardkjerring og mykje anna.

Cecilie har fått seg ny hylle på vaskerommet. Og slikt kjem kanskje som resultat av harde forhandlingar i familien.


Draumen om den ekte gardkjerringa i kjeledress er stadig til stades og av og til slår det til.
Her er det veging av lam. Det skjedde fredag 5.juni. Stort sett var det eg som heldt lamma og Cecilie spruta middel mot innvollsorm i munnen + skreiv vårvekt på kvart enkelt lam. Eit lite årleg basketak før alt var ferdig.
Legg merke til lammet bak til venstre. Det vart fødd ein del tidlegare enn dei andre. Bonden har nok ikkje hatt heilt kontroll på bekren i haust. Det hadde ei vårvekt på 42 kg. I min saueflokkk er det normal haustvekt. Legg også merke til eit lam som er svart på hovudet.

Sjølv om det har vore ganske kaldt så har vi fått sjanse til å grille. Det vil gjerne katten også vere med på. Ho/han har fått eiga pute.

Vi har god plass i vårt hus, men det er ganske trongbudd i fugleburet på fjøsveggen. Sjølv om det ser trongt ut er det innafor med det normale med 12 kjøttmeis-ungar i eit reir. Foreldra som flyg ut og inn har ialle fall hatt det travelt.
Bilete er teke 5.juni, men i dag 14.juni var alle ungane ute av reiret.


Vi har importert fleire rhododendron-plater dei siste åra. Fleire er no ferdige med blomstringa, men denne ser flott ut i dag.

5 kommentarer:

Marit sa...

Du var jo tøff i kjeledress mamma!
Syns vi har kulere lam.... :o)

Anonym sa...

får du ny dress hver gang du går i fjøset, mamma?
-søte lam, og søte kjøttmeiser. i følge Jona eiger bestefar alle lam og sauer som vi møter på, så i følge han går du nok økonomisk med stort overskudd i år!-c-

Gunnveig sa...

Mange koselige bilder!!;)
Veldig bra mamma, syns du e flink e!! Du liker iallfall å skrive liste:)

Cecilie sa...

Jeg må nok være enda tøffere i forhandlingene. Den lovede hyllen kom ikke opp før jeg truet med faste for 1 bekre og 2 sauer mens kallen var i Tronheim på sosial tur med kollegaene.
Ellers er det jo i hvert fall kjekt å kunne velge mellom de kjeledressene som aldri har passet før...

Marie sa...

Det ser ut til at du har lamme-tekke Cecilie :)